Besplatna dostava

Pri kupnji iznad 45 €.
Više o dostavi ovdje.

AMLA, RITHA, SHIKAKAI

Od sočnih zelenih plodova AMLE, narančasto-smeđih oraščića RITHA i sjemenki duguljastih tamnosmeđih plodova ayurvedske biljke SHIKAKAI u Indiji se već od davnina dobiva prah za potpuno prirodno pranje i njegu kose. Upotreba: Biljni prah pomiješamo s toplom vodom i masu upotrijebimo kao klasični šampon.

Sve se biljke uzgajaju ekološki. Proizvodi imaju certifikat ECOCERT.

Amla sprječava ispadanje kose i kosi daje sjaj.

100 % AMLA – indijski ogrozd

Amlu upotrebljavamo kao masku za kosu. Jača korijen dlake i tim sprječava ispadanje kose. Zbog toga što je adstringentna, kosi daje sjaj. Amla je poznata i po tome da sprječava prerano sijeđenje, a već posijedjeloj kosi djelomično (blago primjetno) vraća njezinu prvotnu boju.

Za pranje kose amlu ne upotrebljavamo samostalno (neće dobro očistiti kosu), nego u kombinaciji s rithom i/ili shikakaijem.

Ritha temeljito očisti kosu i vlasište.

100 % RITHA – poznatija kao „oraščići za pranje“

U Indiji se ritha upotrebljava za pranje odjeće (cijeli oraščići) i za pranje kose (oraščići samljeveni u prah). Ritha je najbolji odabir za nježno, ali temeljito pranje kose. Na kosi ne ostavlja obloge, stoga je još posebno preporučujemo kao jedini proizvod za pranje kose neposredno prije bojenja prirodnim bojama za kosu.

U dodiru s vodom stvara se sapunica. Rita sadrži saponine te se zato pjeni.

Shikakai potiče rast kose i uklanja prhut.

100 % SHIKAKAI

Shikakai upotrebljavamo za pranje kose i kao masku za kosu. Njime nadomještamo klasični šampon, a ujedno djeluje i kao balzam. Shikakai se ne pjeni. Ako nam se to ne sviđa, možemo mu dodati rithu.

Shikakai stimulira korijenje dlake i potiče rast nove, mlade kose. Uklanja prhut i sprječava iritaciju vlasišta.