Besplatna dostava

Pri kupnji iznad 45 €.
Više o dostavi ovdje.

Kaži, kako miriše ritha?

Kucnimo o drvo – sa strankama uistinu imamo puno sreće. Sve su tako ljubazne. Ponekad i zabavne. Jedan je dan u našu trgovinu došla mama sa sinčićem da bi ponovila kupnju. Očito su kod njih doma naši proizvodi jako popularni jer smo čuli da čak muž, otkad je upoznao shikakai, za pranje kose više ne upotrebljava klasične šampone. I mali je dječak time, kada je prstom pokazao na ovaj i onaj proizvod, dao na znanje da mu je to što imamo kod nas zanimljivo.

Naš su glavni proizvod prirodne boje za kosu – COLOUR ME ORGANIC. Prije uporabe ovog proizvoda strankama toplo preporučujemo uporabu takvog sredstva za pranje kose, koji na kosi ne ostavlja obloge.

A zašto?

Zbog toga što nježna biljna bojila dobro rade svoj posao samo na čistoj, svježe opranoj kosi na kojoj nema ostataka obloga koji slabe ili čak onemogućavaju njegovo djelovanje.

Gospođa „Mama“ došla je opskrbiti se i rithom. „Nego, reci, kako miriše ritha?“ s osmjehom na licu pitala je svoga sina kao da sudoma već igrali tu igricu. Ime se čini smiješno, a proizvod je jako ozbiljan – ozbiljno obavlja svoj posao.

Ritha je poznatija kao oraščić za pranje. Latinski naziv: Sapindus Mukorossi. Upotrebljava se i u ayurvedi – 5000 godina staroj znanosti o prirodnom liječenju. U Indiji cijele oraščiće upotrebljavaju za pranje rublja, a ako ih nakon toga kada se osuše samelju još u prah, nastane odlično, potpuno prirodno sredstvo za pranje i njegu kose.

Ritha svakome miriše drugačije. Njezin miris već od samog početka podsjeća na čokoladu s grožđicama. Baš nas zanima na što bi vas podsjetio!

Nešto je pak dobro zapamtiti. Kada kosu peremo rithom, potrebno je žmiriti. Ako nam ritha uđe u oči, to je toliko neugodno da to ne biste željeli ponoviti. Osjećaj je takav kao da u očima imate pijesak koji ste prije toga namakali u soku limuna. Ritha naime sadrži takve spojeve koje nadražuju oči i uzrokuju crvenilo i ozbiljno peckanjeu očima. To smo osjetili na vlastitoj koži (tj. na očima... zapravo u očima) kada smo jednom pripremali objavu za našu Facebook stranicu. Željeli smo vam pokazati da ritha stvara tako bogatu pjenu kao sintetički šamponi, iako u njoj nema ništa umjetno. Pokazalo se pak da skok ispod tuša i škljoc fotoaparatom nije bila dobrai deja. Dakle, u trenutku pranja kose ne otvarajmo oči!

Znate li da je ritha dobra i za kožu? Ako si za pranje kose slučajno pripremimo previše tog prirodnog šampona, preostalom tekućinom možemo oprati tijelo. Djeluje kao nježan piling.

Ako neki proizvod toplo preporučujemo kada se netko odluči na bojenje kose prirodnim bojama, onda je to zasigurno stopostotna ritha. Na temeljito očišćenoj kosi prirodna boja odradi najbolji mogući posao (napomena: pri odabiru dana za bojenje kose uzmite u obzir naš kalendar, žene u plodnom razdoblju prije toga provjerite još i kakvi su vam hormoni taj dan).

Da ne zaboravimo još i: ako rithu pomiješamo sa shikakaijem i amlom, dobijemo odličan prirodni šampon. Ritha će djelovati kao šampon, shikakai kao balzam, a amla će se kao „točka na i” pobrinuti za sjaj kose. Prirodnije ne može! Takva mješavina dolazi u obzir za pranje kose bilo kada, samo ne neposredno prije bojenja prirodnim bojama. Tada upotrebljavamo samo stopostotnu rithu.

I svim frizerima koji pokažu interes za suradnju (bojenje prirodnim bojama) savjetujemo uporabu rithe. Jagodicama prstiju moramo doći do vlasišta! Ako se ritha prvi put ne pjeni, to je znak da naša kosa nije čista i postupak ponovimo.

Za kraj još i video – Pranje kose rithom (treći po redu odozgo premadolje). U njemu se nalazi i domaći savjet kako očistiti kosu ako upotrebljavamo sredstva za oblikovanje frizure (lakovi za kosu,pjene, gelovi, kreme) koji sadrže tvrdokorne silikone. To su oni koji u vodi nisu topljivi i koje ne može odstraniti ni odlikašica ritha.