Besplatna dostava

Pri kupnji iznad 45 €.
Više o dostavi ovdje.

Zaštita osobnih podataka

 • Vaše osobne podatke nećemo nikada zloupotrebljavati ni na koji način.
 • Vaše kontaktne i osobne podatke nećemo nikada proslijediti trećoj stranci, osim ako tako nalaže zakon.
 • Nećemo Vam nikada slati e-poruke, ukoliko se niste prijavili.
 • Kada god želite možete se brzo i jednostavno odjaviti od bilokoje naše e-poruke.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju: Vaše ime, prezime, elektronska ili fizička adresa. Naša internetska trgovina ne prikljuplja Vaše osobne podatke, osim kada nam Vi to omogućite, odnosno prilikom narudžbe proizvoda ili narudžbe na naše e-obavijesti.

Korištenje i širenje osobnih podataka

Naša će internetska trgovina Vaše osobne podatke koristiti isključivo zbog tehničkih razloga adaministracije na web stranici kako bi Vam osigurala dostupnost do posebnih informacija ili za općenito komuniciranje s Vama. Naša internetska trgovina neće proslijediti Vaše osobne podatke trećoj stranci ili ih na bilo koji način prodavati drugdje, osim ako prosljeđivanje podataka trećoj stranci izričito dozvolite Vi odnosno tako naloži zakon. Zaposleni u našoj internetskoj trgovini su po po poslovnoj dužnosti vezani k poštivanju Vaših povjerljivih podataka i obvezani o sporazumu o povjerljivosti. Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran i korisnik sam i to tako da sam pripazi na zaštitu svojeg korisničkog imena lozinke.

Sloboda izbora

Vi upravljate informacijama koje o sebi proslijedite našoj internetskoj trgovini. Ukoliko odlučite da Vaše podatke nećete proslijediti našoj internetskoj trgovini, nećete imati pristup do nekojih dijelova web stranice. Korisnici koji se žele odjaviti od dobivanja obavijesti, mogu se odjaviti na jednome od sljedećih naslova: info@radico.hr ili poštom na: KUKU, tržnokomunikacijske in posredniške storitve, Katarina Šeme, s.p., Mivka 12, 1000 Ljubljana.

Automatsko bilježenje informacija (ne osobnih/javnih podataka)

Bilo kada pristupate našoj web trgovini, općeniti, javni podaci (korisnici web tražilice, broj posjeta, prosječno vrijeme posjete web stranice, posjećene stranice) se automatsko bilježe (ne kao dio prijave). Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše web stranice i poboljšavanje sadržaja i korisnosti. Vaši podaci nisu predmet daljne obrade i nisu proslijeđeni trećoj stranci.

Kolačići

Kolačići su neprimjetni dokumenti koji su privremeno pohranjeni na Vašem tvrdom disku i onemogućuju našoj web stranici prepoznavanje Vašeg računala kada sljedeći put posjetitite našu internetsku trgovinu. Naša web trgovina koristi kolačiće samo za prikupljanje informacija koje se tiču korištenja naše web stranice.

Zaštita

Naša internetska trgovina se istinski trudi osigurati zaštitu osobnih podataka. Vaši podaci su cijelo vrijeme zaštićeni pred gubitkom, uništavanjem, falsifikacijom, manipuliranjem i neautoriziranim pristupom ili neautoriziranim otkrićem.

Mladoljetne osobe

Naša internetska trgovina preporuča svim roditeljima i skrbnicima da nauče svoju djecu kako sigurno i odgovorno baratati osobnim podacima na internetu. Mladoljetne osobe ne bi smjele prenositi bilo kakve osobne podatke na našoj web stranici bez dozvole roditelja ili skrbnika. Naša internetska trgovina neće nikada svjesno prikupljati osobne podatke mladoljetnih osoba ili ih na bilo koji način koristiti ili razotkriti trećoj stranci bez njihove dozvole.

Korisne poveznice do drugih web stanica

Naša web trgovina može sadržavati poveznice do drugih web stranica za koje ta izjava o zaštiti osobnih podataka ne vrijedi. Kada napuštate našu internetsku trgovinu uvijek iznova pročitajte izjave o zaštiti osobnih podataka svake web stranice koja prikuplja osobne identifikacijske podatke.

Pravo na obaviještenost

Ukoliko imate bilokakva pitanja u vezi naše politike o zaštiti osobnih podataka ili o tome kako su vaši podaci obrađeni, možete se bez zadrške obratiti na gore navedene kontakte. Na osnovu Vašeg zahtjeva momentalno ćemo Vas obavijestiti – pisno i u skladu sa zakonom – jesu li uopće prikupljeni osobni podaci, a ako jesu - koji, prilikom Vaše posjete našoj internetskoj trgovini.

Pristanak na obradu osobnih podataka u vezi s prijavom na web stranici

Mi sljedimo načelu transparentnosti i pažljivog baratanja s osobnim podacima u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (engl. General Data Protection regulation – GDPR; u nastavku uredba) i Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Trebamo Vaš pristanak, da osobne podatke koje smo sakupili prilikom Vaše prijave na naše usluge, koristimo, čuvamo i obrađujemo u određene svrhe. Sve informacije o upravljanju pojedinačnih pristanaka naći ćete u nastavku.

Pristanci koji se odnose na dobivanje naših objava

Ispunjenjem obrasca za prijavu dobivanja objava o aktualnoj ponudi i novostima iz područja internetske trgovine korisnik se slaže s prosljeđivanjem podataka koji u skladu sa zakonom vrijede za osobne podatke. U tom slučaju to su: ime i prezime, e-pošta i IP adresa uređaja s kojim se prijavljuje.

VAŠA PRAVA NA OSNOVI DANIH PRISTANAKA

Pojedinac može od upravitelja osobnih podataka kada god želi zahtjevati da stalno ili privremeno prekine korištenje njegovih osobnih podataka u prije navedene svrhe. Takav zahtjev pojedinac može poslati kada god poželi na gore navedene kontaktne podatke i detaljno navesti koje pristanke želi otkazati. Osim toga ima i sljedeća prava:

 • pravo na pristup do svojih osobnih podataka koji su bili prikupljeni u vezi s njim, kod čega može upravitelj upotrijebiti sva razumna sredstva za provjeru istovjetnosti pojedinaca, čiji su osobni podaci, a posebice u slučaju internetskih usluga i online identifikatora,
 • pravo na popravak netočnih podataka, prikupljenih u vezi s njim, kod čega može upravitelj upotrijebiti sva razumna sredstva za provjeru istovjetnosti pojedinca, čiji su osobni podaci, posebice u primjeru internetskih usluga i online identifikatora pravo na »zaborav«, dakle brisanje svih podataka ukoliko su ispunjeni uvjeti iz 17. članka Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka,
 • pravo na prekid korištenja osobnih podataka u namjenu neposredne prodaje, ukjučujući prifiliranje,
 • pravo na nezavisnu odluku o korištenju osobnih podataka koje temelji na automatskoj obradi,
 • pravo na podnošenje žalbe protiv upravitelja osobnih podataka kod nadzornog organa ukoliko misli da obrada njegovih osobnih podataka krši Opću uredbu o zaštiti osobnih podataka.

Postupak ostvarivanja prava

 • Upoznat/a sam time da mogu sve gore navedene zahtjevekoji se tiču ostvarivanja prava u vezi s osobnim podacima poslati u pisanome/elektronskome obliku upravitelju na poslovnu adresu ili na e-adresu info@radico.hr.
 • Upoznat/a sam time da može upravitelj za potrebe pouzdane identifikacije u primjeru ostvarivanja prava u vezi s osobnim podacima od mene zahtjevati dodatne podatke. Mjere može odbiti samo u slučaju dokaza da me ne može pouzdano identificirati.
 • Upoznat/a sam time da mora upravitelj na moj zahtjev kojim ostvarujem svoja prava u vezi s gore navedenim osobnim podacima odgovoriti bez nepotrebnih odgoda i najkasnije u roku jednog mjeseca od primitka zahtjeva.