Besplatna dostava

Pri kupnji iznad 45 €.
Više o dostavi ovdje.

BOJE ZA KOSU COLOUR ME ORGANIC

Sastojci.

100 % prirodno, 100 % ekološko, 100 % vegansko, 0 % kemikalija

Potpuno prirodni i ekološki biljni prah za bojenje kose COLOUR ME ORGANIC proizvodi se isključivo od indijskih biljaka koje se upotrebljavaju i u ayurvedi, s tim da tvrtka Radico sve te biljke uzgaja ekološkom poljoprivredom, što je od ključnog značaja. Samo kada su prirodni proizvodi i ekološki, možemo tvrditi da su potpuno sigurni za naše zdravlje.

Boje za kosu COLOUR ME ORGANIC jedine su 100 % prirodne boje za kosu koje su ujedno i 100 % ekološke. Ne sadrže nikakve kemikalije. To potvrđuje certifikat ECOCERT koji vodeća međunarodna institucija dodjeljuje samo onim ekološkim proizvodima koji ispunjavaju sve propisane uvjete i koji odgovaraju njihovim kriterijima. Pritom valja naglasiti da je francuska organizacija ECOCERT neovisna institucija i da je bila prva koja je u segmentu ekoloških proizvoda težila uspostavljanju strožih standarda.

Proizvodi Radico odličan su odabir za sve i najbolje moguće otkriće za one koji su skloni alergijskim reakcijama. Boje COLOUR ME ORGANIC odlične su u prekrivanju sijede kose, a jako je važno da ih pravilno upotrebljavamo i da se pridržavamo savjeta na temelju iskustava.

Boje COLOUR ME ORGANIC su:

 • Bez PPD-a (p-fenilendiamin)
 • Bez PAP-a (4-aminofenol)
 • Bez amonijaka
 • Bez resorcinola
 • Bez peroksida
 • Bez parabena
 • Bez teških metala
 • Isključivo ayurvedske indijske biljke
 • Sve ekološki uzgojene

Sve što nanesemo na vlasište jer je kosa iznimno tanka, u manje od minute se apsorbira u naš krvotok!

Ayurvedske indijske biljke.

Boje za kosu COLOUR ME ORGANIC potpuno su prirodne, zbog toga su u obliku praha. Devet ayurvedskih biljaka koje se u Indiji uzgajaju ekološkom poljoprivredom osuše se i samelju u prah.

Sve biljke koje su sastojci proizvoda Radico ručno su obrane, uzgojene bez uporabe pesticida, umjetnih gnojiva, mulja iz postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda ili genetskih mijenjanih organizama. Također nisu ozračene ionizirajućim zračenjem. Proizvodi ne sadrže nikakve kemikalije, dodatke ili teške metale.

Biljke koje izlučuju boju:

Biljke koje blagotvorno djeluju na kosu i vlasište:

Boje za kosu COLOUR ME ORGANIC kosu boje i istodobno njeguju. Uz pet biljaka koje izlučuju svaka svoje bojilo (zbog toga je moguće stvoriti toliko različitih nijansi boje), naime sadrže i još četiri druge biljke koje kosu čine punijom, jačaju korijen dlake, sprječavaju ispadanje kose, iritaciju vlasišta, nastanak prhuti, učvršćuju boju i brinu da je u kosi dovoljno vlažnosti.

Biljni prah za bojenje kose COLOUR ME ORGANIC idealno je rješenje za sve koji su skloni alergijskim reakcijama ili imaju osjetljivu kožu!

Certifikati

Boje za kosu COLOUR ME ORGANIC prve su u svijetu primile certifikat ECOCERT koji se smatra najstrožim certifikatom u segmentu ekološke kozmetike.

ECOCERT dodjeljuje neovisna francuska institucija. Ta međunarodna organizacija je bila prva koja je u segmentu ekoloških proizvoda težila uspostavljaju strožih standarda.

Koraci – kako početi?

 • 1. Odabir prave nijanse.

  S pomoću kataloga u trgovini ili pak s pomoću modela odaberite nijansu koja je najsličnija vašoj prirodnoj boji kose ili tamnija, odnosno tako da je očito da može prevladati nad vašom bojom kose.

  Prirodnim bojama ne možemo posvijetliti kosu. Svijetla nijansa neće biti vidljiva na kosi koja je u podlozi tamnija od odabrane nijanse.

  Miješanje dviju različitih nijansi ponekad može biti odlično rješenje.

 • 2. Pridržavanje uputa za uporabu

  Detaljno pročitajte upute za uporabu koje su priložene proizvodu.

  Pogledajte videosnimku Priprema boje.

 • 3. Pridržavanje savjeta iskusnijih

  Pridržavajte se savjeta i malih trikova koje na temelju vlastitog iskustva i iskustava svojih stranaka dijelimo s vama.

 • 4. Pregled videosnimki:
  • Bojenje kose
  • Priprema boje
  • Pranje kose biljnim prahom RITHA

Širok izbor nijansi

Možete birati između 23 nijanse. Modele koji predstavljaju određenu nijansu možete pogledati ovdje. Boje COLOUR ME ORGANIC jedinstvene su zato što kosu oboje i istodobno njeguju – štite i čuvaju kosu te joj vraćaju prirodni sjaj.

U tvrtki Radico 23 različite nijanse boje koje sadrži kolekcija COLOUR ME ORGANIC stvorili su uporabom 9 različitih biljaka. Međusobno ih miješaju u točno određenom omjeru kako bi dobili željenu nijansu. Među sastojcima koji su nabrojeni na ambalaži proizvoda možemo vidjeti koje od tih biljaka sadrži određena nijansa (jer sve nijanse na sadrže svih 9 biljaka) i koje je biljke u određenom proizvodu najviše, a koje najmanje, a formula je naravno tajna proizvođača.

Sastojci koji izlučuju svaki svoje bojilo jesu: kana, indigo, sena, hibiskus i manjistha. Amla i brahmi ne izlučuju bojilo. Njihova je funkcija mijenjanje nijanse boje (obično tamnjenje) koje postižemo miješanjem biljaka koje izlučuju bojilo. Bhringraj i methi ne sudjeluju u mijenjanju nijanse boje, nego su u mješavine biljnog praha uključeni zbog svojstava koji blagotvorno djeluju na kosu i vlasište.

Sastojak većine nijansi boje jest kana, stoga u nastavku slijedi detaljniji opis kako ona djeluje na našu kosu. Na isti način djeluju i ostala biljna bojila: indigo, sena, hibiskus i manjistha.

Biljni prah pomiješamo s vodom i nanesemo ga na kosu.

Biljni prah pomiješamo s vodom zagrijanom na 50 °C do 70 °C i masu još toplu nanesemo na kosu u obilnom sloju, tako da je kosa potpuno natopljena bojom. To je najkraći mogući opis uporabe proizvoda. Detaljnije upute za uporabu priložene su proizvodu, a možete ih pogledati i ovdje.

Je li to kana?

Biljni prah za bojenje kose COLOUR ME ORGANIC upotrebljavamo na isti način kao kanu (biljni prah pomiješamo s vodom), ali je pogrešno tvrditi da je to kana, odnosno ovaj proizvod poistovjetiti s kanom. Prava kana, dakle 100-postotna kana, naime izlučuje samo narančasto-crveno bojilo. Neke zemlje proizvode takvu kanu koja kosu oboji crvenkastije narančasto, a druge takvu da je kosa nakon bojenja narančastije crvena (potonja je poželjnija), ali nikako ne postoji smeđa kana, crna kana itd.

Kana je samo jedan od devet sastojaka koje sadrže boje za kosu COLOUR ME ORGANIC. U kolekciji 23 nijanse boja imamo i nijanse u kojima kane uopće nema među sastojcima. Stoga nije pravilno da boju za kosu COLOUR ME ORGANIC nazovemo kanom, jer je to slično kao da ste vlasniku automobila rekli da ima kotač. Kotač je uistinu ključan dio automobila, a on nije automobil.

Sva biljna bojila djeluju slično, oblažu stabljiku dlake kao nekakav mali plašt. Više o djelovanju kane ovdje.

Djelovanje prirodnih bojila

Na bazi biljnih bojila

Potpuno prirodne boje za kosu COLOUR ME ORGANIC djeluju na bazi biljnih bojila, odnosno pigmenata.

Među njima je najpoznatija kana, iako je ona samo jedna od pet biljaka koje izlučuju bojilo (kana daje narančasto-crvenu boju) i jedan od devet sastojaka koje indijska tvrtka Radico upotrebljava u proizvodnji sve 23 različite nijanse boje.

Stablo dlake oblože i zaštite

Biljna bojila za razliku od kemijskih boja za kosu ne otvaraju površinski sloj dlake (kutikule) i stoga ne oštećuju strukturu kose. Upravno suprotno – time što oblažu stabljiku dlake, kosu štite od vanjskih utjecaja.

Poštuju podlogu (boju kose) koju bojimo.

Dok kemijske boje oboje kosu jednakomjerno i djeluju kao „obojena kaciga“, prirodne se boje prilagođavaju podlozi, dakle boji kose koju bojimo, stoga kosu nikada ne oboje jednakomjerno, nego stvaraju prirodan izgled pramenova..