Besplatna dostava

Pri kupnji iznad 45 €.
Više o dostavi ovdje.

KANA, INDIGO, SENA

Želite li sami pomiješati svoju unikatnu nijansu boje?

Upotrijebite prah triju ključnih ayurvedskih indijskih biljaka koje izlučuju svaka svoje bojilo:

  • KANA (narančasto-crveno bojilo)
  • INDIGO (crno-plavo bojilo)
  • SENA (zlatnožuto bojilo)

Upotreba: Biljni prah pomiješamo s toplom vodom i masu nanesemo na kosu.

Sve se biljke uzgajaju ekološki. Proizvodi imaju certifikat ECOCERT.

TABLICA ZA MIJEŠANJE BOJA po Catherine Cartwright-Jones prikazuje nam u kojem omjeru miješati kanu, indigo i senu (uzimajući u obzir podlogu, dakle boju kose koju bojimo) da bismo dobili željenu boju, odnosno nijansu.

Vatrena kana, crno-plavi indigo, zlatnožuta sena.

100 % KANA, 100 % INDIGO, 100 % SENA

Da imate bogato iskustvo s miješanjem biljnog praha tih triju biljaka, mogli biste s njim dobiti do 10 primjetno različitih nijansi boje.

Izvor: https://www.123rf.com/profile_picturepartners

Da bi bilo moguće kreirati 23 različite nijanse boje, u proizvodnji potpuno prirodnih boja za kosu COLOUR ME ORGANIC, upotrebljavaju se još hibiskus i manjistha. Ostale biljke koje su sastojci boja za kosu COLOUR ME ORGANIC jesu i: amla, brahmi, bhringraj i methi.

KANA daje narančasto-crveno bojilo. INDIGO izlučuje plavo-crno bojilo. SENA daje zlatni odsjaj svijetloj kosi, inače je neutralna i njeguje. Kada prilikom miješanja željene nijanse boje odmjerimo količinu praha određenih biljaka, moramo imati na umu da konačni rezultat ovisi o našoj boji kose i o stanju, odnosno strukturi naše kose.

U ponudi imamo u pojedinačnom pakiranju i biljni prah amle – 100 % amla. Ona ima više funkcija. Zbog toga što sadrži puno tatina, možemo je upotrebljavati za potamnjivanje nijanse.

O djelovanju kane

Kako kana djeluje na našu kosu?

Kana (Henna ili Lawsonia Inermis) je jedan od ključnih sastojaka većine nijansi boja iz kolekcije boja za kosu COLOUR ME ORGANIC, ali ne i svih. Za razliku od kemijskih boja za kosu kana ne otvara površinski sloj dlake (kutikule) i stoga ne oštećuju strukturu kose. Upravo suprotno – kana blagotvorno djeluje na kosu i vlasište. Dvije slike u nastavku prikazuju presjek dlake, odnosno stabljike dlake i djelovanje kane na stabljiku dlake.

Izvor: http://www.herbalhaircolor.com/henna-onhair.htm

Kana kosu oboji, njeguje i štiti. Kada je nanesemo na kosu, njezino pigmentno bojilo zvano lawson počinje postupno prodirati u stabljiku dlake gdje se veže s keratinom. Što je dulje ostavimo da djeluje na kosi, time postižemo intenzivniju crvenkastu nijansu.

Izvor: http://www.herbalhaircolor.com/henna-onhair.htm

Kod bojenja kose kanom ne možemo predvidjeti točnu nijansu jer konačna boja ovisi o našoj boji i stanju kose. Kada kanu isperemo s kose i vlasišta, boja kose mijenja se još nekoliko dana, zbog toga u tom vremenu ne savjetujemo ponovno bojenje. Konačna nijansa boje razvije se tijekom pet dana nakon bojenja.