Besplatna dostava

Pri kupnji iznad 45 €.
Više o dostavi ovdje.

Mjesec i astrološki znakovi

Snaga Mjeseca – tijekom dana i tijekom noći

Mjesec utječe na podizanje i spuštanje razine mora i oceana (dnevna i noćna izmjena plime i oseke). Kako da onda ne utječe na ljudsko tijelo koje je sastavljeno od približno 60 % do 70 % vode?

Naravno, neki smo više, a neki manje podložni utjecaju Mjeseca. Kada je Mjesec pun, neki ljudi hodaju u snu, spolno ponašanje je intenzivnije, rođenja češća, kao nažalost i nesreće i smrti... I prazan Mjesec primjetno utječe na naše raspoloženje, ponašanje i aktivnost... Ipak, bez obzira na to koliko snažno osjećamo Mjesečeve mijene, dobrodošlo je da uzmemo u obzir savjet koji dan ili čak u koji sat kosa bolje apsorbira boju za kosu, odnosno biljno bojilo.

Općenito vrijedi da je najbolje vrijeme za bojenje kose razdoblje rastućeg Mjeseca. Kada se Mjesec deblja i time akumulira svoju snagu, i ljudsko tijelo lakše prihvaća što mu dajemo. Zbog toga u tom razdoblju naša kosa s lakoćom apsorbira bojilo i dulje vremena očuva sjaj. Međutim, to je nešto složenije jer i astrološki znakovi određuju koji su dani u određenoj Mjesečevoj fazi idealni, nepogodni ili neutralni za bojenje kose. To naravno znači da se i u razdoblju rastućeg Mjeseca mogu zaredati dani kada je bojenje kose bolje izbjeći. I obratno – i u razdoblju padajućeg Mjeseca, kada se naš organizam čisti i slabije prihvaća „darove“, možemo imati dane koji su idealni ili neutralni (ni dobri ni loši) za bojenje kose.

Kalendar za bojenje kose pomaže nam pri odabiru pravog dana za bojenje kose.

Kalendar za bojenje kose

Neki su dani u mjesecu više, a neki manje pogodni za bojenje kose. Na to utječu Mjesec i astrološki znakovi. Kalendar za bojenje kose može nam pomoći pri odabiru dana za bojenje kose – za lakši put do odličnog rezultata. Tijekom pogodnih dana naša kosa puno bolje apsorbira bojilo od bilo kojeg drugog dana. Ako je moguće, bojenje kose izbjegavamo onda kada prilikom bojenja kose postižemo slabije rezultate.

Ako biste željeli isprobati koja bi nijansa iz kolekcije boja za kosu COLOUR ME ORGANIC bila bolja za vašu boju kose, dani koji su na kalendaru označi tamnozelenim listićima odlična su prilika posebno u vremenu padajućeg Mjeseca. Tada naime ne očekujemo dobar rezultat, boja će na kosi biti postojana samo kratko vrijeme.

O tome kada žene u plodnom razdoblju radije ne bi trebale bojiti kosu, pročitajte ovdje.

Kako čitati kalendar za bojenje kose

SVIJETLOZELENI LISTIĆ – idealan dan za bojenje kose
BIJELI LISTIĆ – neutralan dan za bojenje kose
TAMNOZELENI LISTIĆ – nepogodan dan za bojenje kose

Dani s dopisanim satom (npr. „do 20 sati“, odnosno „do 20 h“)

Primjer: Ako je određeni dan na kalendaru označen kao neutralan dan za bojenje kose (BIJELI LISTIĆ) i uz njega je dopisano vrijeme, npr. „do 20 sati“, to znači da je taj dan neutralan samo do 20 sati, a nakon 20 sati, odnosno od 20 sati nadalje za taj dan vrijedi isto kao za sljedeći dan. Ako je sljedeći dan listić svijetlozelen, to znači da je taj dan s dopisanim satom „do 20 sati“ nakon 20 sati već idealan za bojenje kose.

Dani s dopisanim satom (npr. „nakon 13 sati“, odnosno „od 13 h“)

Primjer: Ako je određeni dan na kalendaru označen kao idealan dan za bojenje kose (SVIJETLOZELENI LISTIĆ) i uz njega je dopisano vrijeme, npr. „nakon 13 sati“, to znači da je taj dan idealan samo nakon 13 sati, a nakon 13 sati, odnosno od 13 sati nadalje za taj dan vrijedi isto kao za sljedeći dan. Ako je prethodni dan listić tamnozelen, to znači da je taj dan s dopisanim satom „nakon 13 sati“ idealan za bojenje kose tek nakon 13 sati, a do tog sata je vrijedio još utjecaj prethodnog dana, smatra se da zapravo taj dan još nije pogodan za bojenje kose.